Sarajevski Vučko mnogo vrijedi na Novom Zelandu

Vijesti 26. sep 201717:59 > 18:08
Facebook

U više navrata donosili smo vam artikle koje pronalazimo na najvećoj svjetskoj on-line pijaci eBayu, a jedan takav - upravo je sada pred vama.

Tri velike igračke, nove – neotpakovane, sa likom Vučka, sa sarajevske olimpijade iz 1984. godine mnogo vrijede na Novom Zelandu.

Svaki od njih po na osob je 40 centimetara visine, upakovane su u originalno pakovanje, i u opisu stoji da su dio asesoara sa OI 1984 koji je možda i najteže pronaći danas.

Vlasnik dolazi sa Novog Zelanda i stavio je cijenu od 700 dolara, plus 65 dolara koje je potrebno izdvojiti za cijenu pošiljke.

Screenshot

Podsjetimo, duh Sarajevske olimpijade umnogome živi na eBay-u. Značke, bedževi sa likom Vučka, zvanične maskote, kovanice iz tog perioda, akreditacije, medalje samo su neki od artikala koje možete pronaći na eBayju. Od jeftinih do skupih asesoara iz 1984. godine i motiva sa OI u Sarajevu – izbor na eBayu je skoro pa nesaglediv.

Jedan od najskupljih artikala vezan za OI u Sarajevu nalazi se u Holandiji. Jedan korisnik iz ove zemlje ima originalni poster Olimpijskih igara u Sarajevu kojeg je dizajnirao veliki umjetnik Andy Warhol.

Trenutno najbolja ponuda za njega iznosi blizu 3.000 dolara, a za osobu koja ga kupi – dostava je besplatna.

posteru kojeg je napravio američki slikar, skulptor i fotograf Cy Twombly – vrijedi 12.000 dolara. Jednostavnom pretragom pojma Sarajevo na eBayu uvjerite se u istinitost navoda. 

Screenshot/eBay
Screenshot/eBay
Screenshot/eBay

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.