Nikšić objasnio kako se postaje član Predsjedništva BiH

Vijesti 27. sep 201714:56 > 15:04
Screenshoot

Konceptualni umjetnik Damir Nikšić u svom novom videu koji je objavio na YouTube pokušao je objasniti kako se dolazi do, kako je nazvao, radnog mjesta na mjesto člana Predsjedništva BiH.

Ispred zgrade Predsjedništva BiH u centru Sarajeva Nikšić je kazao: “Vidite tri prozora za tri člana Predsjedništva. Kao što se papa ukaže, tako se njih trojica, tri hafiza, tri tenora, tri ljute guje, tri brđana ukažu narodu da nešto objasne narodu kada treba…

On je naglasio da oni rade posao koji plaćaju građani.

Ovo što oni rade je posao koji mi plaćamo. Javne funkcije ili političke funkcije je posao koji mi plaćamo. Zna se kako se taj posao radi. Te funkcije moraju funkcionisati kako bi država funkcionisala.”

Nikšić je pokušao jednostavno objasniti kako se dolaze do funkcije člana Predsjedništva BiH.

Raspiše se konkurs svake 4 godine, samo nije konkurs već demokratski izbori. Svake 4 godine, odnosno izbore, da se dođe na to poziciju. Treba nekih potpisa i kandiduješ se. I raja te izabere. Nema štele, nego te obična raja izabere. U državi u kojoj su ljudi naučili kupiti radno mjesto, malo je komplikovano. Kontaju daj para da kupimo raju i glasove, da kupimo i radno mjesto…“, dodao je Nikšić.

Cijeli video pogledajte ispod:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.