Izetbegović: Svaka saradnja pozitivna za pacijente

Vijesti 28. sep 201716:12 > 16:15
N1

Delegacija Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Tuzla danas je boravila u posjeti Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u sklopu nastavka saradnje tih dviju zdravstvenih ustanova.

Kako je nakon sastanka rečeno, dogovoren je nastavak saradnje radi poboljšanja i reforme zdravstva, koja bi trebala rezultirati boljim uvjetima rada ljekara i liječenja pacijenata.

Ranije smo upriličili posjetu Tuzli. Želimo da sarađujemo s kolegama, da naučimo dobre stvari koje oni primjenjuju i da budemo saradnici. Svaka saradnja će rezultirati pozitivno za naše pacijente“, kazala je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović. 

Dodala je da su uspoređena iskustva odnosa privatno-zdravstvenog sektora i javnog zdravstvenog sektora. 

To su područja koja su za nas vrlo interesantna, razgovarali smo o problemima koje imamo s postojećim zakonom, o javnim nabavkama, koji nas limitira u nabavci nove opreme. Obavili smo razgovore o saradnji da razmijenimo nekada i pacijente ako dođe do kvara nekog aparata, koji je potreban za vitalno ugrožene pacijente“, poručila je Izetbegović. 

Direktor UKC-a Tuzla Nešad Hotić zahvalio je direktorici Izetbegović na organiziranju uzvratne posjete. 

Saradnja između naše dvije ustanove se nastavlja. Sve ono što se dogovorilo na našem prvom sastanku odnosi se na razmjenu ljekara, stručnjaka. Definisali smo neke nove ciljeve  i siguran sam da ćemo nastaviti ovim putem, unaprijediti zdravstvenu uslugu korisnicima. Razgovarali smo i o saradnji s drugim zdavstvenim ustanovama u BiH“, istaknuo je Hotić. 

Naglasio je  da je saradnja jezgra za buduće kooperacije i s bolnicama koje se nalaze  na zapadu i u centralnom dijelu zemlje. 

“Želimo da pružimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu svim korisnicima u BiH, u Bihaću, Travniku, iz razloga što pacijent zaslužuje ono što mu pripada”, zaključio je Hotić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.