Premijer obećao bolje vodosnabdijevanje, građani skeptični

Vijesti 29. sep 201718:51 > 19:30
N1

Skupština Kantona jučer je primila je k znanju izvještaj o vodosnabdijevanju sa prijedlozima mjera za poboljšanje.

I jučer i danas ništa novo u domaćinstiva, građani su već naviknuti na pištanje i šištanje i nemogućnost regularnog pranja ruku, nogu, glave bilo čega.. Gomilaju se zalihe kanistera i flaša.

Prezentirali smo one mjere koje bi brzo dale rezultate u stabilizaciji ove situacije, koje bi nam ukinuli te redukcije koje bi nam ukinule te redukcije ovakve kakve danas jesu i obezbjedile dovoljne količine vode za vodosnabdijevanje, neprekidno sigurno ne bismo sigurno otklonili sve gubitke, došli bismo na podnošljive procente koji garantuju da 24 sata imate vodu na svojim slavinama“, kazao je premijer KS Elmedin Konaković.

Ovako je premijer govorio o mjerama za rješenje problema vodosnabdijevanja. Sjednica skupštine trajala 7 sati, a na kraju informacija o stanju u VIK-u samo primljena k znanju.

A na terenu situacija i dalje ista , u domovima građana zatičemo kanistere i fraše sa vodom. Kažu kako moraju obezbjediti zalihe vode jer više nisu sigurni kada će je nestati.

Građani ističu kako nemaju problem ne predstavljaju noćne redukcije već i sve češće dbnevne redukcije koje nastaju zbog kvarova na vodovodnoj mreži . Pojedini su nam čak istakli i kako su imali kvarove u svojim domovima zbog redukcija vode.

Opširnije u prilogu Nerme Turić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.