Hrvatska: Policija zaplijenila 66 kilograma marihuane

Vijesti 30. sep 201714:45 > 14:50
Reuters / Arhiv

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga u suradnji sa službenicima Carinske uprave, Službe za mobilne jedinice Zagreb, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Tokom policijske akcije pretresom putničkog vozila pronađeno je 66,076 kilograma marihuane, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

U saopštenju se navodi da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je prvoosumnjičeni za krijumčarenje droge preko državne granice angažirao 33-godišnjaka, koji je u Podgorici (Crna Gora) na priključno vozilo teretnog vozila marke Scania utovario osobni automobil marke Peugeot Boxer 333 u kojem je u posebno preuređenim prostorima u unutrašnjosti vozila bila sakrivena marihuana.

Nakon što je drogu prokrijumčario u Republiku Hrvatsku, na dubrovačkom-neretvanskom području ga je po prethodnom dogovoru čekao prvoosumnjičeni i preuzeo utovareni osobni automobil, te se njime uputio prema Zagrebu, gdje su ga službenici Carine zaustavili u redovnoj kontroli.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su pretragom osobnog automobila marke Peugeot Boxer u unutrašnjosti pronašli skrivena 72 paketa ispunjena marihuanom, ukupne mase 66.076 grama. Nakon kriminalističkog istraživanja, dvojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava, kažu iz MUP-a Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.