Dodik: Republika Srpska će autoputem ući direktno u Srbiju

Vijesti 01. okt 201714:44 > 14:54
N1

Posebno mi je zadovoljstvo što se danas nalazim s vama na ovom putu. Republika Srpska gradi autoputeve i ide svojim putem. ''9. januar'', autoput koji gradimo, je upućen prema Srbiji, poručio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik obraćajući se prisutnima na svečanosti povodom otvorenja novoizgrađene dionice autoputa u blizini Laktaša.

On je kazao da su postojali otpori u pripremi gradnje ove saobraćajnice, ali da je posao uspješno priveden kraju.

”Nastavićemo dalje da gradimo autoput, a od Bijeljine do granice ću zamoliti predsjednika Vučića da pogleda i nastavi, to baš i nije mnogo, 100 miliona. Tako da Republika Srpska uđe direktno u Srbiju, bez zadržavanja i naplatnih rampi. Ovo je saradnja koja se traži koja se podstiče i koja se ne nagoni. Želim da kažem da su neki htjeli da zaustave izgradnju ovih autoputeva, govorili su da ne treba baš sada, zato nismo odustali, nismo stali, išli smo jer put ne služi da se stane, put služi da idete. Ovo je izgradio ovaj narod koji je imao viziju. Ovo je način na koji mi šaljemo poruku. Želimo da se zahvalimo svima koji su radili na ovome. Ovaj narod će ovo da vrati jer je odlučio napraviti ovaj autoput. Hvala evropskim bankama, ovo je put u budućnost koji pokazuje ko smo i šta smo. Čestitam narodu Republike Srpske na velikoj radnoj pobjedi. Ovo ne treba pričati, ovo se treba vidjeti. Neka živi Srbija, neka živi Republika Srpska”, kazao je Dodik.

U svom obraćanju predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je kazao da će sljedeća dionica ovog autoputa od Drugovića do Prnjavora biti izgrađena sljedeće godine.

”Prije desetak godina Republika Srpska nije imala nijedan kilometar izgrađenog autoputa. Sljedeće godine kada završimo dionicu autoputa od Prnjavora do Drugovića, imaćemo više od 100 kilometara modernog autoputa. Ovom prilikom želim da istakenm da smo u prethodnom periodu uspješno pustili u promet dva mosta koji su izgrađeni uz pomoć Vlade Srbije. Nadamo se da ćemo započeti gradnju mosta na Savi kod Gradiške. Odgovorno i odlučno gradimo Republiku Srpske. Narodna skupština RS će i dalje stvarati povoljan zakonski okvir za ukupan razvoj Republike Srpske. Izgradnja je najbolji način da se sačuva pozicija Republike Srpske. Gradimo i razvijajmo Republiku Srpsku”, poručio je Čubrilović.

Svečanosti je prisustvovalo nekoliko stotina građana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.