UŽIVO: Gledajte Dnevnik N1 televizije

Vijesti 02. okt 201718:42 > 18:50
N1

Emina Pazalja vodi vas kroz pregled događaja u Dnevniku N1 televizije.

Izdvajamo sljedeće priče reporterki i reportera N1 televizije:

– Najsmrtonosnija pucnjava u historiji SAD-a. Više od 50 osoba je ubijeno, i više od 400 povrijeđeno u Las Vegasu. 64-godišnji napadač pronađen mrtav u hotelskoj sobi. Donosimo detalje.

– Dan nakon referenduma, katalonske vlasti proglasile pobjedu, za Madrid – referendum se nije dogodio. Europska komisija referendum proglasila neustavnim. Istražujemo – kakav je pogled iz BiH na dešavanja u Španiji?

– Nakon cjelodnevne rasprave, Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, danas nije izglasao izmjene Zakona o akcizama, zbog, kako su naveli, tehničkog usaglašavanja teksta.

– Počelo okupljanje nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, pred odlučujuče susrete, u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

– Narednih dana u BiH sunčano, ali svježe. Do kraja sedmice meteorolozi najavljuju snijeg na planinama.

– Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, u samo mjesec dana, drugi put je iskoristio priliku, izraziti želju za teritorijalnim jedinstvom Srbije i Republike Srpske. Oba puta, u prisustvu srbijanskog predsjednika, Aleksandra Vučića. Donosimo reakcije.

– Teška sezona za poljopriverednike je iza nas. Mraz i suša uništili su veliki dio proizvoda. Spominje se porast cijena hrane, a građani, i sa sadašnjim cijenama, jedva preživljavaju.Priča Nerme Turić.

– Da je Imotski, hrvatski grad Mercedesa, znaju svi. Neki kažu, kako nigdje nema toliko Mercedesa, po glavi stanovnika, koliko ih ima u Imotskom. Kako bi dokazali svoju ljubav prema tom njemačkom automobilu, u srcu Dalmatinske zagore spremaju nesvakidašnji poduhvat.

Dnevnik gledajte od 19 sati UŽIVO. Program N1 možete pratiti i putem portala na OVOM linku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.