Džaferović, Čengić i Musić gosti Dana uživo

Vijesti 03. okt 201715:32 > 15:35
N1

Zakon o akcizama jedna od glavnih tema danas kako među domaćim tako i međunarodnim dužnosnicima. Hoće li biti suglasnosti među strankama, izborni zakon, Deklaracije o Pelješkom mostu, retorika Milorada Dodika teme su o kojima za N1 govori Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma PS BIH.

U Sarajevu održana sjednica SDP-a BIH, na kojoj je razgovarano o aktualnim temama. Ova stranka sutra organizira sastanak političkih subjekata u državnom Parlamentu. Istovremeno zakazali su i prosvjede zbog parka Hastahana, te optužbama na račun premijera Kantona Sarajevo, govori glavni tajnik SDP-a Irfan Čengić.

Iako je školska godina uveliko u tijeku, više stotina djece s poteškoćama u Kantonu Sarajevo nemaju nastavne programe niti samu školu koju mogu pohađati. No skupina roditelja djece sa poteškoćama u razvoju žele da se to promijeni te su pokrenuli kampanju „Gdje je moja škola?“. Danas su s nama Aida Hrnjić i Ferid Ajanović, roditelji i jedni od pokretača ove kampanje.

Aktualne teme te objave sa društvenih mreža komentira Jurica Gudelj, urednik portala Dnevnik.ba

Brojni prijatelji i kolege i danas se putem društvenih mreža opraštaju od pjevačice Azre Kolaković, poznaitje kao Dona Ares, koja je jučer nakon teške bolesti preminula u 41. godini. Mlada Nejra Musić bila je Donina bliska prijateljica i uz nju u najtežim trenucima, trenucima borbe sa opakom bolešću. Nejra Musić gošća je naše emisije.

Najljepša djevojka iz naše zemlje koja je osvojila laskavu titulu Miss BiH je Aida Karamehmedović, koja će predstavljati našu zemlju na izboru “Miss svijeta 2017” koji će se održati 18. studneog u Kini. Aida danas govori za N1.

Aktualne vijesti, biznis aktualnosti, sportske novosti te zanimljivosti sa svjetskih agencija dio su naše emisije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.