Put Stolac-Neum: Nije donesena odluka o izvođaču radova

Vijesti 04. okt 201716:09 > 16:27
N1/Ilustracija

Tender za izvođenje radova na magistralnoj cesti M 17.3 Stolac - Neum, LOT 1 i LOT 2, zatvoren je 14. novembra prošle godine.

Iz JP Ceste Federacije BiH na upit N1 televizije u kojoj je fazi procedura, odgovoreno je da se projekat izgradnje ceste M17.3 Neum – Stolac finansira iz kredita EIB i WB, te da je planirani budžet za radove na oba lota 13 miliona KM.

Na raspisani tender se prijavilo osam kompanija i sve su prispjele u okviru planiranog budžeta.

Proces evaluacije je u toku tako da detaljne podatke o poretku ne možemo iznositi do okončanja postupka. Evaluacija ponuda traje dugo jer, nažalost, nismo imali efektivnost kredita iz objektivnih razloga za koje nismo mi odgovorni te dugotrajnog procesa pojašnjenja ponuda sa pojedinim ponuđačima i odobrenja istih od strane obje banke. Očekujemo da ćemo do kraja 10. ili u prvoj polovini 11. mjeseca imati potpis ugovora za oba lota te raspisan natječaj za tunel Žaba“, kazali su za N1 u JP Ceste Federacije BiH.

Na pitanje da li je bilo žalbi na raspisani tender, kazali su nam da nije, te da odluka o najpovoljnijem ponuđaču još nije donesena.

Donošenje odluke o dodjeli ugovora ne može biti prije „operativnosti“ kredita. Za kredit Svjetske Banke još nije proglašena „efektivnost“ a sredstva iz kredita EIB još nisu „operativna“ mada je kredit efektivan“, rečeno je za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.