Najbolja bh. karatistkinja ne ide na Svjetsko prvenstvo

Vijesti 04. okt 201721:54 > 22:03
Jale Ibrak/Facebook/Ajla Mahmtuvoć

Karatistkinja Ajla Mahmutović, višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine i dobitnica mnogih domaćih i međunarodnih priznanja, kako sada stvari stoje neće ići na Svjetsko prvenstvo u Španiju jer nema sredstava.

“Neka iznutrina me boli što ću upravo podijeliti ovu vijest sa vama. Bez obzira što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine po sedmi put, moje mjesto na SP na Tenerifima će preuzeti djevojka koju sam pobjedila u finalu Državnog prvenstva, prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu!! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči, kad znam koliko stvari bih im oduzela”, navela je Mahmutović.

“Moj SKK Neretva’ ima 6 reprezentativaca za poslati, najviše od svih drugih klubova u BIH. Zbog financijske situacije, ali i da se ne vrši diskriminacija, niko od nas neće ići. Svim prvacima države u svojim kategorijama, ali i onima koji samo imaju više para, želim puno sreće na SP. Polako se odjavljivati”, navela je najbolja bh. karatistkinja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.