Vandalski čin sarajevskog srednjoškolca u Tuzli

Vijesti 06. okt 201719:44 > 19:54
Tuzlanski.ba

Spomenik ubijenoj tuzlanskoj mladosti na Kapiji oskrnavljen je danas u poslijepodnevnim satima vandalskim činom, saopćeno je iz press službe Grada Tuzle.

Naime, na jednodnevni izlet danas je u Tuzlu stiglo više autobusa sa područja Kantona Sarajevo u kojima su bili učenici srednjih škola.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a TK Izudina Šarića, jedna maloljetna osoba koja je bila u alkoholiziranom stanju je saslušana u policiji, o čemu je obaviješten i tužilac.

Lokalni mediji su izvjestili da je na Kapiji ispisan grafit “TM” i “HZ” odnosno skraćenice za navijačke skupine Manijaci i Horde Zla. Ovu informaciju u MUP-u TK nisu mogli potvrditi.

“Najoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin i zahtijevamo od nadležnih organa da se počinilac kazni najoštrijom kaznom predviđenom za ovu vrstu djela. Skrnavljenje spomenika na Kapiji nanijelo je veliku bol i neočekivani udarac roditeljima i rodbini žrtava zločina na Kapiji, ali i svim građanima Tuzle”, navode u službi Grada Tuzle.

Zbog ovog vandalskog čina ostali učenici su bili primorani čekati u autobusima dok maloljetnik nije ispitan, a zatim su u pratnji policije svi napustili Tuzlu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.