Lazović: Nadam se da će prekinuti dogovore oko rušenja BiH

Vijesti 09. okt 201711:06 > 11:09
N1

Miro Lazović, gostujući u Novom danu na N1 pozdravio je dijalog Dodika i Čovića u Banjaluci, kazavši da ga do sada nije bilo dovoljno.

“U svakom slučaju doboro je kada se u BiH vodi dijalog. BiH je bila u tenzijama i nesporazumima. Sastanak tumačim kao još jedan u nizu razgovora”, kazao je Lazović – uz konstaticiju:

“Nadam se da će prekinuti njihove tajne dogovore oko destrukcije i rušenja BiH”, izjavio je Lazović.

Lazović je kazao i to da građani u Republici Srpskoj nemaju pravu sliku svega, i da taj entitet ne može biti stabilan bez stabilne BiH.

“Pojedini ministri iz Saveza za promjene rade dobar posao, a Dodik to predstavlja kao izdaju. Dodik, što je radio, obit će mu se od glavu, jer BiH samo sa jednom adresom može u EU i NATO pakt”, izjavio je.

Lazović je u međuvremenu i prokomentarisao oslobađajuću presudu Naseru Oriću.

“Presuda je izrečena, za očekivat je da će reakcije iz RS biti dramatične. Politička scena će se usložnjavati zbog ovakvih stvari. Neki će je prihvatiti, drugi negirati”, ocijenio je.

Politička scena će se usložnjavati do izbora 2018. godine, pojasnio je Lazović, a građanima je “preko glave strančavanja”.

“Stvara se konstantna borba, neko poražen – a neko pobjednik. U takvoj borbi stradaju građani i državi”, izjavio je kazavši i to da je za njega protivnik države svako onaj ko je negira.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.