Novi dan: Mirko Šarović i Faruk Hadžibegić

Vijesti 09. okt 201714:07 > 20:40
N1

Parlamentarni izbori u Austriji zakazani su za 15. oktobar i veoma su bitni za austrijsku političku scenu.

Gost teme jutra je Mirko Šarović.

Na saveznoj listi i bosanskohercegovačka zajednica će imati svog kandidata i to Ahmeda Husagića kao člana SPO-a, koji je i koordinator za integracije u toj stranci. Uživo iz Beča o značaju izbora za bh. zajednicu govori Ahmed Husagić.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na stadionu Grbavica od selekcije Belgije čime je okončala sve nade za plasman na Mundijal u Rusiji. Džeko je poručio da se stvari trebaju “izanalizirati” jer se nešto mora promijeniti, a Meša Baždarević da je ostala velika praznina. O fudbalskoj reprezenatciji BiH danas uživo iz Pariza za ND govori Faruk Hadžibegić – bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Društvenu svakodnevicu komentariše Milenko Voćkić – Radio Slobodna Evropa.

Dizajnerica Belma Tvico-Stambol vratila se u Sarajevo nakon učešća na Sedmici Mode u Parizu. Kako je primljena njena nova kolekcija “Infinity” proljeće – ljeto 2018”; Da li je dobila poslovne ponude; Kako izgleda Paris Fashion Week saznajte danas u ND. Dizajnerica Belma Tvico-Stambol naša je gošća.

Uživo iz Mostara u Novi dan će se javiti Ajla Mahmutović – sedmerostruka karatistkinja čiji je status na Facebooku o finansijskim problemima još jednom pokazao kako BiH ne vodi računa o svojim uspješnim sportistima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.