Obustava saobraćaja na dva granična prelaza

Vijesti 10. okt 201711:09 > 11:12
N1 / Ilustracija

U toku je obustava soabraćaja na graničnim prelazima Deleuša i Klobuk.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) objavili su da je zbog izvođenja radova u Crnoj Gori, u toku obustava saobraćaja na graničnim prelazima Deleuša i Klobuk.

Na ostalim bh. graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, dok je zbog radova u Hrvatskoj na GP Stara Gradiška – Bosanska Gradiška sužen kolovoz, pa se tokom dana može očekivati sporije saobraćanje.

Iz BIHAMK-a su u 10,30 sati istakli da magla još uvijek mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajaju puteve na području sjeverozapadne Bosne, dok na dionicama u sjevernim i sjeveroistočnim krajevima, upozoravaju na mjestimično mokar kolovoz. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova, aktuelna je na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale u tunelu Kalovita Brda. Saobraćaj se na ovoj dionici odvija obilaznicom u neposrednoj blizini tunela. Sanacioni radovi izvode se i na magistralnom putu M-17, kod gradskog mosta u Konjicu, kao i u mjestima Donji Hadžići i Drivuša. Tokom dana, na ovim lokalitetima saobraća će se sporije, naglašavaju iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.