DF: Nećemo podržati Prijedlog zakona o akcizama

Vijesti 10. okt 201715:58 > 16:02
Fena

U Sarajevu je danas održana 25. redovna sjednica Predsjedništva Demokratske fronte. Na sjednici su razmatrani prijedlozi daljih koraka u saradnji sa Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine, te smijer implementacije potpisanog Okvirnog plana zajedničkog djelovanja ove dvije stranke, saopćeno je iz ove stranke.

Kao i do sada, naglašena je potreba da saradnja ide u smijeru u kojem žele građani ove zemlje, te da će se želja građana staviti u prvi plan, ispred ličnih ili stranačkih želja, navde iz DF-a.

“Zaključeno je da će Klubovi Demokratske fronte u oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržati Prijedlog o izmjeni i dopuni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koji će definisati transparentiniji i pošteniji Izborni proces. U saradnji sa drugim političkim subjektima, prije svega lijevo – građanskog bloka, zajedničkim snagama DF će se politički boriti da se niti jednim glasom građana ove zemlje ne manipuliše. Ponovljeno je da Demokratska fronta ostaje pri stavu da neće podržati Prijedlog zakona o akcizama u Parlamentu BiH, bez obzira na pritiske Vijeća ministara, s obzirom da nema garancije da će se ovako prikupljena sredstva trošiti namjenski i transparentno”, stoji u saopćenju.

Na današnjoj sjednici verifikovani su i rezultati provedenih unutarstranačkih izbora održanih u septembru za Općinske oraganizacije.

“U toku su izbori za Kantonalne organizacije, te će nakon provedenog izbornog proces za kantonalni nivo organizovanja DF-a, Predsjedništvo izvršiti i verifikaciju istih. Predsjedništvo je usvojilo Odluke o imenovanju Mirsada Duratovića iz Prijedora i Šemsudina Džeke iz Sarajeva za članove Predsjedništva Demokratske fronte”, stoji u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.