Otac Selme Agić za N1: Kazna mora biti, on je njih ubio

Vijesti 10. okt 201718:00 > 18:20
N1

Danas je u Sarajevu obilježena godišnjica stradanja Selme Agić i Edite Malkoč a tim povodom u Danu uživo gostovao je Selmin otac Amir Agić.

Agić nam je rekao kako se danas žalosno osjeća, ali i da, kada se prisjeti dana smrti svoje kćerke, nije mu jasno kako njegovu porodicu niko nije obavijestio o nesreći.

Imale su dokumenta uz sebe, ali nas niko nije nazvao. Saznao sam od sina koji me probudio u 3:50 ujutro. On je pokušavao saznati da li je istina to što mu je javila Selmina prijateljica nakon čega je ušao u moju i supruginu sobu i rekao mi da siđem. Tada mi je kazao da su stradale Selma i Edita u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu. Tada sam nazvao bugojanski MUP, a onda i MUP u Sarajevu. Javio mi se dežurni policajac, predstavio sam se i rekao da ne mogu dobiti kćerku na telefon. Rekao sam da se zove Selma Agić. Rekao je da je došlo do nesreće, a ja sam ga pitao da li je živa, a on je šutio. Ponovo sam ga pitao pa je rekao da nije. Tada sam razbio telefon od zid sobe, te sam se obukao i krenuo sa prijateljem za Sarajevo. U putu me nazvao Enes, Editin otac. Rekao mi je da je njegova kćerka s portala saznala za nesreću. Ni njemu niko nije javio a radio je kao krim-inspektor u Bosanskoj Krupi. Rekao sam mu da idem za Sarajevo i tad mi je rekao da ih je pokupio Golf 6 i ko je vozač“, ispričao nam je Agić te dodao:

“Ljudski je da vam neko javi. Ja sam mogao šest puta iz Bugojna doći u Sarajevo. Kad sam stigao pred Prvu policajsku stanicu u Sarajevu dočekale su me duge cijevi jer su mislili da ću praviti probleme. Kada su nas uveli u čekaonu objasnili su nam da je bila nesreća, pokazali su mi novčanik od Selme i na kraju sam policajce pitao ko je taj što je to uradio te su nam rekli da je u pitanju ugledna porodica, a ja sam nakon toga na portalima saznao da je trkač“.

Za N1 otac tragično preminule Selme je rekao kako je u policijskoj stanici pitao da li je osumnjičeni Sanjin Sefić bio trkač, na šta su mu odgovorili da nije i da je imao samo nekoliko kazni, no da bi se ispostavilo, kako je istakao, da ima kazni “ne zna im se broja”.

Komentarisao je i suđenje te nam je kazao kako mu najviše smeta što se nakon godinu dana nije došlo ni do pola puta.

U pravosuđu sjede ljudi koji ne žele da preuzmu odgovornost. Krivi su advokati što je ponovljeno suđenje jer se nisu pojavljivali. Kazna mora biti, on je njih ubio. Ja sam profesionalni vozač i vozim 25 godina. Svaki dan idem u Travnik na posao i nema greški“, istakao je te naglasio kako ne vjeruje u BiH jer mu je i sin poginuo u nesreći za koju niko nije odgovarao.

Naveo je i kako se na cestama ništa nije promijenilo, a da je u našoj zemlji uvijek parola “tresla se gora rodio se miš”, misleći na navode kako će biti pojačane kontrole na cestama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.