Dan uživo sa Sadikom Ahmetovićem i Adnanom Smailbegovićem

Vijesti 16. okt 201715:27 > 15:32
N1

U Hrvatskoj policijska akcija "Agrokor". Više od 300 policajaca obavlja pretrese na 60 lokacija. Privedeni bivši i sadašnji vodeći ljudi Agrokora.

Ivica Todorić, sa nepoznate lokacije poručio da sprema odbranu, ali i tužbe. O ovom slučaju, ali o kreiranju zakonskih pretpostavki Vlade Federacije BIH za mnogo aktivnije učešće u rješavanju problema kompanija čiji pad bi mogao uzrokovati ekonomski “potres“ u zemlji govori Adnan Smailbegović, predsjednik UO “Udruženje poslodavaca FBiH.

Završeni su izbori u Austriji, te je ova zemlja postala prva čiji premijer ima 31 godinu. Tako je postao najmlađi političar na toj funkciji u svijetu.. U austrijskom parlamentu naći će se i Neos sa 5,1 posto glasova te i Lista Petera Pilza sa 4,4 posto glasova. Sarajlija Ahmed Husagić bio je kandidat Socijaldemokratske partije na izborima u Austriji. Sa nama je danas u Danu uživo.

Večernji list objavio je izvještaj u kojem objavljuje kako tzv. Islamska država vrbuje mlade iz BiH putem interneta, poziva ih da vrše napade kao samostalni akteri u svojoj zemlji, a podaci kažu da je u prošloj godini evidentiran broj migranata u BiH 328 898. O sigurnosti u BiH , te ovoj temi govori Sadik Ahmetović, član Komisije za nadzor rada Obavještajno sigurnosne agencije.

Međunarodni dan bijelog štapa je međunarodni praznik koji se obilježava svakog 15. oktobra počevši od 1964. godine. Jučerašnji dan protekao je tiho u BiH, a mi danas razgovaramo o važnoj donaciji Rotary cluba Ilidža Sarajevo Centru sa slijepu i slabovidnu djecu i omladinu. Saznajte šta je projekat “Šareni svijet”!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.