Exit na Jahorini: Donosimo detalje

N1

U susret novoj zimskoj sezoni na bh. planinama, jedna dobra vijest dolazi sa Jahorine. U martu sljedeće godine, na ovoj olimpijskoj ljepotici, bit će održano zimsko izdanje jednog od najvećih i najpopularnijih evropskih muzičkih festivala.

Riječ je o Exitu koji na Jahorinu dolazi od 15. do 18. marta, a prve pripreme već su počele.

Nakon što se popeo na vrh ljestvice najpopularnijih muzičkih festivala u ljetnoj sezoni, Exit svoju ponudu želi proširiti i na zimu. Iz uprave festivala kažu da u Evopi postoji velika potražnja za muzičkim festivalima na snijegu, ali i kako je Jahorina idealna destinacija da postane prepoznatljiva sa svojom verzijom Exit Festivala.

“Trenutno u Evropi imate mnogo ljetnih muzičkih festivala a premalo zimskih. Sve više i više je publike, prije svega u Zapadnoj Evropi, koja želi tu vrstu iskustva. Koja želi da spoji zimovanje sa nekim događajem, sa dodatnim iskustvom pored snijega i staza. Sve to nas, nadam se, očekuje u Olimpijskom centru Jagorina”, naveo je Sagor Mešković, direktor komunikacija Exita.

Ovogodišnje izdanje Exit festivala u Novom Sadu posjetilo je više od 200.000 ljudi. Na prvom Exitu na Jahorini očekuje se više desetina hiljada posjetilaca. Iz Olimpijskog centra Jahorina kažu kako su već krenuli sa radovima na infrastrukturi, kako bi planina bila da primi sve posjetioce, te im pored smještajnih kapaciteta ponudi i dodatne sadržaje interesantne u zimskoj sezoni.

“Radi se na pripremi staza, pripremi sistema za vještačno osnježavanje, na izgradnji vjetroustava na vrhu planine, na izgradnji velike akumulacije od preko 85.000 metra kubna”, istakao je Dejan Ljevanić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Exit je više puta proglašavan najboljim evropskim muzičkim festivalom, a traje već gotovo dvije decenije. Prehodnih godina, pored centralnog festivala u Novom Sadu, pokrenuti su i Exit festivali u Budvi, Umagu i Temišvaru, što se pokazalo veoma uspješnim.

Novi član Exit porodice, od kojeg se mnogo očekuje, biće rođen u martu naredne godine, na olimpijskoj ljepotici Jahorini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.