Tri uposlenika Vlade Brčko osuđena na uslovne kazne zatvora

Vijesti 17. okt 201719:30 > 19:33
Ilustracija

Nakon suđenja pred brčanskim Osnovnim sudom po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta za korupciju u lokalnom javnom sektoru, bivša predstojnica Odjela za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove Vlade Brčko distrikta Nataša Đudurović i njeni suradnici Siniša Jovanović i Drago Stojić osuđeni su za kazneno djelo zloporabe položaja ili ovlasti.

Đudurović, Jovanovića i Stojića Tužiteljstvo tereti da su iskorištavanjem svog službenog položaja protuzakonito postupili u postupku utvrđivanja urbanističkih preduvjeta za raspolaganje javnom imovinom bez objavljivanja natječaja, čime su pribavili korist jednom tadašnjem dužnosniku Distrikta, a istovremeno pričinili štetu njegovom susjedu.

Stojiću je stavljeno na teret da je izradio i potpisao, a Jovanoviću i Đudurović da su potpisali i ovjerili izvod iz prostorno-planske dokumentacije, za koji su znali da nije u suglasnosti s planskim dokumentom više pravne snage, te da je suprotan pravilima urbanističke struke.

To je u konačnici omogućilo neposredno raspolaganje građevinskim zemljištem Distrikta u korist visoko pozicioniranog službenika Skupštine Distrikta na štetu suvlasnika stambenog objekta izgrađenog na susjednoj parceli, navedeno je u optužnici.

Ocijenivši sve optužne navode u cijelosti dokazanim, Osnovni sud donio je presudu kojom je optužene oglasio krivim za kazneno djelo zloporabe položaja ili ovlasti i optuženima izrekao uvjetnu osudu kojom im je utvrdio kazne zatvora u trajanju od po šest mjeseci,  koje se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne učine novo kazneno djelo.

Radi se o nepravomoćnoj presudi na koju je moguće izjaviti žalbu, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.