Čubrilović: Sjednica će se nastaviti kada ostvarimo uslove

Vijesti 17. okt 201719:36 > 19:42
N1

Poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a večeras su ponovo blokirali rad Narodne skupštine RS-a.

Uz korištenje zviždaljki ponovo su “zauzeli” sto rukovodstva Narodne skuptine RS-a, najavivši da neće učetovovati u raspravi, ali ostaju u sali. 

Prethodno njihov zahtjev da se stavi van snage odluka o razriješenju glavnog revizora RS-a Duška Šnjegote nije uvršten u dneveni red zasjedanja Narodne skupštine.

Nakon prekida, oglasio se i predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović.

Izrekli smo mjeru udaljenja sa sjednice svim poslanicima iz opozicije izuzev Karadžić Sonje i Pologoš Zorana. Također, NSRS se izjasnio, s obzirom na uslove kakve smo radili, potvrdili smo mjeru, odnosno kaznu koja će uslijediti. Obaveza nam je da stvorimo uslove za rad i sjednica će se nastaviti kada budu stvoreni uslovi za to. Nadam se da će to biti moguće. NSRS je insitucija važnija od svih poslanika opozicije i pozicije i tako treba da je tretiramo. Ne trebamo da je ometamo“, poručio je Čubrilović.

Podsjećamo, poslanici SDS-a, PDP i NDP-a su tražili skupštinsku raspravu o ovim tačkama, ali tokom izjašnjavanja nisu dobili potrebnu većinu.

Nemamo namjeru da učestvujemo u ovom cirkusu. Džaba vama pričati da ugrožavate rad institucija i vidite u koju ste situaciju doveli Glavnu službu za reviziju javnog sektora RS-a, koja ne može da radi smjenom glavnog revizora“, rekao je šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.