Čavić: Pravdu mjere količinom ruku, a ne poštivanjem zakona

Vijesti 17. okt 201719:43 > 19:47
N1

Konstatujemo da mjeru pravde u NSRS mjere količinom ruku, a ne poštivanjem zakona. Na prošlom zasjedanju predstavnici rukovodstva NSRS su radili suprotno poslovniku, kazao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

On je kazao da su su ovaj put poslanici većine i predsjednik NSRS odbili poštovati zakon, posebno kada je u pitanju nezakonito razrješenje glavnog revizora.

Želimo da se van snage stavi nezakonita odluka o razrješenju glavnog revizora, na osnovu pisma koje je uputio svim poslanicima, da glavna služba ne može raditi bez glavnog revizora jer je nastala potpuna blokada“, dodao je Čavić.

On je istakao da je osnovni cilj vladajućih struktura u RS bio da se spriječi bilo kakva nezavisna i profesionalna kritika njihovog rada.

I uspjeli su. Mimo zakona i poslovnika. Danas se treba raspravljati o izvještaju revizora, bez predstavnika službe revizora. Prisiljeni smo da primjenjujemo ovakve vrste parlamentanog rada. NSRS koja treba poštovati poslovnik i zakone, ih ne poštuje. Na prošloj sjednici je bilo mnogo nezakonitosti“, smatra Čavić.

Podsjetimo, Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čurbiloć večeras je izrekao mjere udaljenja sa sjednice poslanicima opozicije, koji su korišteći zviždaljke pokušali da blokiraju rad NSRS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.