Dodik: E baš neću; Govedarica: Jadno i bijedno…

Vijesti 19. okt 201717:46 > 19:25
N1

Opozicija je dobila pet miliona maraka s ciljem da do izbora devastira institucije vlasti Republike Srpske, najoštrije je dosad optužio svoje političke oponente Milorad Dodik.

Predsjedniku entiteta uzvraćeno je istom mjerom-Lider SDSa Vukota Govedarica poručuje Dodiku da laže, jer se plaši prijevremenih izbora.

“E baš neću”, u prvi mah je odgovorio Milorad Dodik opoziciji koja ga je pozvala da raspusti Parlament i raspiše izbore. Na te pozive odgovorio je i optužbama zasnovanim na tvrdi obavještajnim infomacijama.

“Pet miliona će dobiti da u kontinuitetu do izbora pokušaju devastirati institucije vlasti. Tamo je napisano ono što Govedaica sinoć traži da se raspusti NSRS i da se pošalje vijest kako tamo ne funkcionišu stvari”, izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.

Na Dodikove optužbe da blokada Narodne skupštine košta pet miliona maraka, burno reaguju iz SDS-a. Sve je laž, notorna – dodaju.

“Ja ne želim tog čovjeka da komentarišem, on pokazuje kako se jadno i bijedno ponaša jedan predsjednik Republike, umjesto da bude čovjek koji će da izražava nacionalno jedinstvo”, odgovorio je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

PDP je saopštio da će tužiti Milorada Dodika za klevetu zbog navoda o pet miliona.

Obavještajni izvori na koje se Dodik poziva dolaze iz njegove i glave ljudi u njegovom kabinetu, odgovaraju iz PDP-a.
Lider SP-a, Petar Đokić, podržao je svog partnera iz vlasti : “Ovo što je radila opozicija je udar na institucionalni autoritet u RS”.

Institucije su urušili SNSD i partneri, uzvraća opozicija. Zakon i Ustav su veći od bilo koje većine, stava je Dragan Čavić.

“Mislim da se stvaraju uslovi za raspuštanje NSRS, i u ovakvom djelovanju, bolje da bude raspuštena. Promjena se mora desiti, da bi se Narodna skupština vratila u okvire Zakona koji sama donosi”, stava je Dragan Čavić, presjednik NDP-a.

Da li parlament radi ili ne, možda najbolje govori slika sa prošle sjednice, ali i one septembarske .

Skupština je radila, opozicija je bila u prizemlju, a vladajući su donosili odluke bez opozicije i TV prenosa na spratu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.