UŽIVO na N1: Gledajte Novi dan

Vijesti 21. okt 201709:13 > 09:14
N1

Ugledni hrvatski advokat Anto Nobilo, široj bh. javnosti poznat kao branilac generala HVO-a Tihomira Blaškića tokom suđenja u Hagu jutros je gost Novog dana. Očekivanja u susret presudi Prliću i ostalim, o saradnji BiH i Hrvatske, radu pravosuđa, iz Zagreba Ante Nobilo govori za Novi dan.

Nakon objave snimka u kome četiri tinejdžerke brutalno tuku četrnaestogodišnju vršnjakinju, a peta to snima, društvene mreže su se usijale od komentara prepunih psovki, poziva na nasilje, pa čak ubistva djevojčica i njihovih roditelja. O jednom od slučaja premlaćivanja koje sve češće imamo priliku gledati na youtube-u, društvenim mrežama, razgovarat ćemo sa prof. Elmedinom Muratbegovićem – Fakultet kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija u Sarajevu.

Vjerovatno ste se nekad zapitali zašto se Marijin-Dvor tako zove. Ili ste pomislili zašto je Čengić-Vila dobila baš to ime. Svako naselje u glavnom gradu BiH nosi zanimljiv naziv, no priče o njihovom nastanku i dobijanju imena su posebno interesantne. Te priče ispričat će nam Mufid Garibija, arhitekta.

Pobjednica prve sezone muzičkog takmičenja Neki novi klinci i jedan od najvećih muzičkih talenata na području Balkana, Goraždanka Džejla Ramović, predstavila je svoj drugi singl, pod nazivom “Potraži me”. Za razliku od prvog singla “Ruža”, ovaj je mnogo bržeg ritma. Muzika za kraj Novog dana…

Novi dan gledajte UŽIVO i na portalu N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.