Potvrđeno: Slijedi vanredna sjednica Parlamenta Federacije

Vijesti 22. okt 201708:14 > 08:16
N1

Uskoro će biti održano vanredno zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim, datum još nije preciziran, rečeno je iz kabineta predsjedavajućeg Doma Edina Mušića.

Održavanje vanredne sjednice zatražila su potpisima 23 poslanika opozicije. Kandidirana tema odnosi se na projekt vodovoda u Visokom, a u međuvremenu je stigao zahtjev da se dnevni red proširi i projektima vodovoda u Sarajevu, projektom “Plava voda”, kao i projektima vodovoda u Gračanici i Goraždu. S tim je vezano predloženo zaduživanje Federacije po ugovoru o zajmu s međunarodnim kreditorima radi realizacije ovih projekata.

Iz Mušićevog kabineta navode da još nije utvrđeno kada će biti održana redovna sjednica Doma. Jedna od njih je oficijelno započela 26. septembra i nakon višesatne rasprave prekinuta, a da nije usvojen dnevni red.

Jedna od tadašnjih predloženih tačaka bio je Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Vodovod Visoko.

Što se tiče Doma naroda, konsultacije za sazivanje naredne sjednice su u toku, a početkom iduće sedmice trebalo bi da bude konkretnijih informacija, rečeno je. Ovaj Dom je prethodno zasjedao 21. septembra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.