Čavić za N1: Ovo su imena ''ključnih Dodikovih poslušnika''

Vijesti 22. okt 201713:02 > 13:06
N1

Ovdje postoji hor Dodikovih dječaka koji pjevaju potpuno istu pjesmu konstantno sa potpuno istim notama. Već to traje pune tri godine, a u horu su ključni poslušnici Milorada Dodika, ispričao je predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić.

On je, potom, gostujući u emisiji Tačka na 7 govorio i o imenima tog, kako ga je nazvao, hora Dodikovih dječaka.

”To je Slavko Mitrović, siva eminencija koji razara tkivo Republike Srpske i savjetuje Dodika u potpuno pogrešnom pravcu. Jedna vrlo mračna osoba koja stoji iza svih mračnih politika u kabinetu predsjednika, rijetko se pojavljuje. On je ključni ideolog te politike i na čelu je tog hora. Tu je i Pero Simić koji je odmah sa njim zajedno, iz kabineta Dodika i koji se bavi medijima. Tu su razni naručeni politički analitičari iz Srbije, ima ih nekoliko. Tu si u udruženja građana”, rekao je Čavić i nastavio:

”Tu su i neki zavjetnici, nekoliko marginalnih organizacija, novokomponavani dekan Fakulteta bezbjednosti Predrag Ćeranić – stari paraudbaš i udbaš koji je bio u vrijeme sloge i  u vrijeme Dodikog prevrata i ‘97 godine ključni dezinformator institucija koje su vršile vlast”, dodao je on.

U nastavku pogledajte gostovanje Dragana Čavića na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.