Novi dan u ponedjeljak: Zanimljivi gosti i teme

Vijesti 22. okt 201717:41 > 22:10
N1

Za ponedjeljak je zakazana sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH. Gost teme jutra ovim povodom bit će Sifet Podžić.

Predstava “Kad bi naglas govorili” doživjela je svoje 30-to izvođenje. Bavi se likovima koje svakodnevno srećemo u haustorima, ispred zgrade, pored zgrade, svuda oko nas. Režiser predstave Srđan Vuletić danas komentariše društvenu svakodnevicu u Novom danu i danas ćemo baš kao u predstavi, pričati o vremenu, politici, velikim temama – ali nećemo zaboraviti na intimu i emociju malog čovjeka.

Za Novi dan govori Anel Hadžić – fudbalski reprezentativac BiH i član mađarskog Videotona. Da li je zadovoljan igrama u klubu koji je trenutno na čelu tabele lige u Mađarskoj? Da li bi volio promjeniti sredinu s obzirom da mu ove godine ističe ugovor; Kako je doživio neuspjeh reprezentacije u kvalifikacijama za SP u Rusiji. Anel Hadžić uživo iz Budimpešte.

72. po redu Internacional Council Meeting, događaj koji okuplja preko 500 učesnika iz 47 zemalja, po prvi put se održava se u Bosni i Hercegovini od 22 do 29. oktobra. Danas govorimo o događaju koji za cilj ima promociju, uspostavljanje i razvijanje međusobnog razumijevanja, saradnje i ličnih kontakata među studentima prava i mladim pravnicima sa njihovim kolegama iz različitih država i pravnih sistema, osposobljavajući ih za profesionalan život u međunarodnom okruženju.

Mladi Sarajlija Nermin Štitkovac nastavlja nizati dobre rezultate. Nakon održanog Svjetskog prvenstva u Keniji, nastupio je i na Međunarodnom atletskom mitingu koji se održao na Sokocu gdje je postigao drugi najbolji rezultat u svijetu u ovoj godini. Uživo smo na atletskom centru Atletskog kluba “Sarajevo”, na treningu mladog bh. atletičara.

Uživo smo i u Mostaru, saznajte kako se Mostar priprema za nove avio linije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.