U Bijeljini priveden Rus povezan sa terorizmom

Vijesti 23. okt 201711:30 > 11:32
InfoBijeljina.com / Arhiv

Služba za poslove sa strancima saopštila je da je na području Bijeljine priveden državljanin Rusije koji predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost BiH jer se dovodi u vezu sa terorizmom.

Ruski državljanin čiji su inicijali M.I, koji je priveden juče, stavljen je pod nadzor u imigracioni centar, izrečena mu je mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od pet godina.

U saopštenju se navodi da je ruski državljanin M.I. 14. aprila uhapšen na Sarajevskom aerodromu jer je Interpol Moskva za njim raspisao potjernicu zbog povezanosti sa terorizmom, te se do juče nalazio na izvršavanju mjere ekstradicionog pritvora po rješenju Suda BiH.

Budući da se nisu stekli uslovi za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, osobi M.I. je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracioni centar, s obzirom da predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost.

Iz Službe za poslove sa strancima navode da preduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja osobe M.I. sa teritorije BiH, da bude deportovana u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uslovi.

U saopštenju se dodaje da će Služba nastaviti da provodi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem nastaviti da daje puni doprinos bezbjednosti BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.