MUP RS: Pronađena veća količina oružja i municije

Vijesti 23. okt 201715:16 > 15:20
MUP RS

U okviru međunardne policijske saradnje Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS sa MUP-om Republike Srbije, 20. oktobra 2017. godine u Rogatici, slobode je lišeno lice inicijala B.Ć. (1952) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361.

U okviru međunardne policijske saradnje Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS sa MUP-om Republike Srbije, 20. oktobra 2017. godine u Rogatici, slobode je lišeno lice inicijala B.Ć. (1952) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. Krivičnog zakonika RS.

Naime, lice B.Ć. je na osnovu prethodnog dogovora sa više lica iz Republike Srbije, nabavljalo oružje i municiju na teritoriji Republike Srpske.

Oružje su zatim preuzimala lica iz Srbije, koja su ga krijumčarila u Srbiju gdje su ga i prodavali.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su pri lišenju slobode lica B.Ć. izvršili pretres stana i drugih prostorija, kao i pokretnih stvari koje koristi ovo lice, te pronašli i privremeno oduzeli veću količinu oružja i municije.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica B.Ć. će nadležnom tužilaštvu biti podnesen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.