Dennis Gratz gost Dana uživo

Vijesti 23. okt 201716:21 > 16:23
N1

O katastrofalnim uslovima u azilu za životinje i inicijativi za zaštitu životinja, o izbornoj godini ispred nas, izborima i odnosima stranaka u BiH, o gorućim elementarnim problemima građana - u Danu Uživo govori Dennis Gratz, zastunik u Federalnom parlamentu.

Nakon štrajka zdravstvenih radnika KS, Ljekari u cijeloj Federacije BiH najavili su generalni štrajk. Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije za danas je najavio pokretanje postupka generalnog štrajka. O svemu izvještava Boris Brezo!

Skupina od 23 radnika tvornice eksploziva Vitezit, krenula je jutros iz Viteza pješice na protestnu šetnju u Sarajevo, kako bi upozorila na problem neriješenog radno-pravnog statusa, odnosno neuvezanog staža. Poručuju – “Dosta nam je čekanja.” S njima je naša Ivana Crnogorac, uključujemo je uživo!

Nastavlja se saga Agrokor. Ivan Todorić, sin Ivice Todorića, vratio se u Hrvatsku. Jutros je ispitan u Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu. Vanraspravno vijeće županijskog suda u Zagrebu, odbilo žalbu tužioca, – osumnjičeni ostaju na slobodi.

Sa nama je i glumica Maja Salkić. Govorimo o novoj predstavi u Jedvanosisoboakalomistobom u produkciji SARTR-a i komentarišemo društvene mreže.

Dobar dan će vam poželjeti Merima Šemić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.