"Imao sam intervenciju, ali nisam smio odustati"

Vijesti 23. okt 201722:05 > 22:17
N1

Grupa bivših radnika tvornice eksploziva Vitezit sve je bliže glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Oni su krenuli jučer iz Viteza pješice na protestnu šetnju u Sarajevo, kako bi upozorili na problem neriješenog radno-pravnog statusa, odnosno neuvezanog staža. Radnici imaju samo jedan zahtjev - da im Vlada Federacije BiH omogući odlazak u penziju.

Bivši radnici stigli su na samo nekoliko kilometara od svog cilja. Umorni, iscrpljeni i pokisli u Vogošći će provesti noć.

Kako je javila reporterka N1, radnici su umorni i iscrpljeni, a u nekoliko navrata ukazana im je ljekarska pomoć. Kažu da nemaju izbora, ali su, ipak, zadovoljni jer su stigli nadomak cilja – Vlade FBiH.

“Imao sam problema dosta. Srce mi je 40 posto oštećeno. Imao sam intervenciju. Hvala im, pomogli su mi. Govorili su mi da odustanem, ne smijem. Nastavio sam zajedno sa kolegama. Ako nam ispune, ispune – hvala Bogu. Optimista sam da će nam pomoći”,  kaže jedan od bivši radnika Vitezita u razgovoru za N1.

Grupa radnika iz Viteza neće imati mnogo vremena za odmor jer će već u 5 sati ujutru krenuti pred zgradu Federalne vlade gdje će ostati, kako kažu, sve dok im se ne ispune zahtjevi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.