Novi dan: Uživo smo sa penzionerima na protestima

Vijesti 24. okt 201713:38 > 20:44
N1

Penzioneri sutra izlaze na ulice. Očekuje se između 12.000 i 15.000 ljudi ispred zgrade Vlade FBiH. Protest se organizuje zbog, kako su najavili, neadekvatne zdravstvene i socijalne zaštite penzionera, te niskih penzija. Uživo ćemo biti sa penzionerima. Razgovaraćemo sa Redžom Mehićem iz Saveza udruženja penzonera Federacije BiH.

U opštoj bolnici Zvornik pobuna još traje. Zaposleni jednoglasno protiv smjene direktora, izbacili komisiju resornog ministarstva. Novog direktora ne prihvataju. Ovaj slučaj samo je jedan u nizu, koji otvara pitanje sposobnost, ili podobnost? Sindikalizam ili legalizam? Razgovaraćemo sa dr. Zoranom Milutinovićem, bivšim predsjednikom Sindikalne organizacije Opšte bolnice Zvoornik.

Ekspertna radna grupa pri Vijeću ministara BiH u oktobru 2015. godine dala je zeleno svjetlo medicinskoj upotrebi kanabisa. U međuvremenu, pacijenti su primorani da do ovog lijeka, koji im olakšava ili potpuno eliminiše tegobe, dolaze na ilegalan način. U petak je javna tribina za legalizaciju kanabisa na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. O ovoj temi ćemo razgovarati i u Novom danu.

U rubrici PRESS sutra gostuje Boris Nogo, novinar Srne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.