Zvizdić: Prvih sedam hiljada stranica Upitnika se prevodi

Vijesti 24. okt 201713:54 > 14:09
N1

Odgovarajući na pitanje poslanika Nikole Špirića o tome koliko je Akcionog plana za provođenje Reformske agende provedeno, predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić rekao je da je na kumulativnom nivou.

Istakao je da su dvije entitetske vlade i Savjet ministara do oktobra ove godine proveli dvije trećine Reformske agende, a rok za cijelu Agendu je oktobar 2018.

Kada je riječ o Savjetu ministara, od 34 mjere provedeno ih je 19, a kontinuirano se provodi njih 8, rekao je predsjedavajući Zvizdić.

Odgovarajući na pitanje o mehanizmu koordinacije, Zvizdić je rekao da je finalizacija odgovora na dio Upitnika Evropske komisije najbolji dokaz za postojanje i funkcionisanje mehanizma koordinacije.

Više od hiljadu službenika je imenovano u radne grupe, prošlo obuke i edukacije, kolegije i komisije i radne grupe za evropske integracije, usvojen je i poslovnik Komisije za evropske integracije. Prvih sedam hiljada stranica (17 poglavlja) Upitnika se prevodi, a očekuje se i verifikacija ostalih poglavlja uskoro, rekao je Zvizdić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.