Anto Nobilo, Avdo Avdić i Brano Jakubović gosti Dana uživo

Vijesti 24. okt 201715:02 > 15:05
N1

Dok Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo štrajkuje još od 13. oktobra, Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Federacije BiH jučer je zvanično uputio pisanu obavijest Vladi FBiH kojom je počeo postupak stupanja u generalni štrajk.

Šta će ovo značiti za pacijente i je li zdravstvo u FBiH pred kolapsom, pitamo prim. dr. Izeta Hočka, predsjednika Sindikata doktora medicine i stomatologije KS.

U susret pravosnažnoj presudi u predmetu Prlić i ostali, koja je zakazana za 29. novembar, naš gost je ugledni hrvatski advokat Anto Nobilo, široj bh. javnosti poznat kao branilac generala HVO-a Tihomira Blaškića. Razgovaramo o njegovim očekivanjima od presude, utjecaju na odnose u regionu, tenzije na relaciji BiH – Hrvatska, radu pravosuđa i aferi Agrokor.

Dubioza kolektiv se nakon četiri godine vraća u Dvoranu “Mirza Delibašić” i 1. decembra svira pred svojom publikom. Kažu, vraćaju se u mahalu. O koncertu, štrajkovima i protestima širom zemlje, izborima, novim pjesmama, pričamo sa Branom Jakubovićem.

Najavljujemo i analiziramo dolazak Ante Ramljaka, povjerenika za Agrokor u BiH.

Društvene mreže komentarišemo sa novinarom Avdom Avdićem iz magazina Žurnal.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.