Zdravko Marošević gost Novog dana na N1

Vijesti 25. okt 201714:14 > 26. okt 2017 07:18
N1

U jutarnjem programu Novi dan vam donosimo mnoštvo zanimljivog sadržaja.

Na obilježavanju 24. godišnjice stradanja Bošnjaka u Stupnom Dolu uradio je nešto što se nisu usudili mnogi. Došao je pred svoje komšije i odao počast žrtvama, svojim sugrađanima, poručio: “Ne u moje ime”. Da li je zbog ove izjave doživio osudu onih koji na prošlost gledaju drugačije? Kako vidi budućnost BiH za Novi dan govori Zdravko Marošević – načelnik općine Vareš.

Pacijenti centra za dijalizu Bolnice Mostar odučili odbiti hemodijalizu i na taj način ukazati na probleme s kojim se nose. Krenuli u borbu za svoja osnovna ljudska prava, pravo na adekvatno liječenje i borbu za pravo na transplantaciju unutar EU.

Sa hemodijaliznim pacijentima smo ovog jutra u Mostaru.

Za sebe kaže da je odrastao u idiličnom prijeratnom Sarajevu, živio između dva svijeta, haustorčeta i mahalaša. Studij pejzažne arhitekture u Sarajevu završio kao najbolji student u generaciji.

Poslednjih par godina aktivno učestvuje u organizaciji konferencija i research design workshopova u Beogradu, Skoplju, Prištini i Sarajevu. Najnovija inicijativa je reactivate-sarajevo.com. Haris Piplaš, arhitekta gost je Novog dana.

Rubrika press sa Elvirom Bucalom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.