Dan uživo: Zanimljivi gosti i aktuelne teme

Vijesti 25. okt 201715:56 > 16:02
N1

Vlada Federacije BiH obećala ispuniti sve zahtjeve umirovljenika koji su danas prosvjedovali pred zgradom Vlade. O današnjim prosvjedima, mirovisnom sistemu, položaju umirovljenika za Dan uživo govore Omer Omerefendić, predsjednik Skupštine Saveza umirovljenika FBiH te Zijad Krnjić, direktor Zavoda. PIO/MIO FBiH.

Uživo smo na sastanku zdravstvenih radnika s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo.

U Sarajevu u tijeku sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH. Mladen Bosić predložio trasu puta Sarajevo-Beograd, uslijedile burne reakcije. O ovoj ali i drugim aktualnim temama za Dan uživo govori zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma i član SDS-a Mladen Bosić.

Sa 17 glasova za, Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo inicijativu vijećnika Mire Lazovića za otvaranje procedure o statusu i tekstu ploče na ulazu u Vijećnicu. Izvještavamo kako je protekla sjednica, u našem studiju gradski vijećnik Velija Katica iz SDA.

Danas smo uživo i u Beču, a za N1 govori Alma Zadić zastupnica u Parlamentu Austrije koja je je poznata i u nevladinom sektoru kao gorljivi borac za zaštitu ljudskih prava, ogorčeni protivnik nacionalizma i ksenofobije. Ulazeći u austrijski parlament, najavila je da će se boriti protiv radikalizma i zastupati interese BiH i regije na putu ka EU. Alma Zadić naša je gošća.

Štampu prelistavamo sa Vladimirom Ćorićem iz mostarskog OKC “Abrašević”. Dobar dan će vam poželjeti Zvonko Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.