Pauza za pauzom u radu Predstavničkog doma PSBiH

Vijesti 25. okt 201722:10 > 22:11
N1

Nakon dvije polustane pauze, koje su date na zahtjev Kluba poslanika SBB-a, pa potom i Kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu državnog parlamenta, u toku je i treća polusatna pauza, ovaj put na zahtjev Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Poslanik SDP-a Denis Bećirović je, po okončanju pauze koju je tražio njegov klub, kazao da nakon obavljenih konsultacija želi reći da su pred poslanicima jako važne tačke dnevnog reda i da bi bilo dobro da ih na najozbiljniji način pripreme i obave raspravu o njima.

Za riječ se javio i poslanik Sadik Ahmetović (Nezavisni klub) koji je sugerirao Kolegiju Doma da ubuduće planiraju bar dva dana za održavanje sjednice.

Mislim da bi ovom parlamentu, a i vama trebao biti prioritet broj jedan održavanje sjednica i dostojanstvo ovog doma“, kazao je Ahmetović.

Potom se javio Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac koji je, u ime Kluba, zatražio pauzu od pola sata.

Poslanici su krenuli s pauzama u toku rasprave o Informaciji o stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini u 2016. godini.

Na dnevnom redu je, između ostalog, ostalo razmatranje Informacije o vrsti, broju, intenzitetu i troškovima posjeta ministra vanjskih poslova BiH drugim državama, te njihova svrha po interese Bosne i Hercegovine i njenih građana, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut, te Deklaracije o kriterijima za definiranje trase budućeg autoputa između Beograda i Sarajeva, predlagača poslanika Mladena Bosića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.