Nova radna mjesta: U Novom Travniku otvoren pogon Kavata

Vijesti 26. okt 201715:29 > 15:33
Fena

Federalni premijer Fadil Novalić prisustvovao je danas u Novom Travniku otvaranju pogona švedske firme za proizvodnju obuće ''Kavat'', koji će uz pogon u Travniku, otvoren 2009. godine, zapošljavati više od 150 radnika.

Novalić je ovom prilikom poručio da je cilj Vlade FBiH otvaranje novih kompanija, a samim tim i radnih mjesta, te da će uvijek biti partneri onima koji imaju istu namjeru.

Novi Travnik je privlačno mjesto za investitore i to ponajprije zahvaljujući trudu lokalnih vlasti. Zanimljivo je da se ovdje dinamično razvija proizvodnja obuće. U razmaku od samo nekoliko dana otvorena su dva nova pogona“, istakao je Novalić.

Poručio je da je svako radno mjesto važno, ali da je još važnije da radnici budu zadovoljni, navodeći, pritom, da je zadovoljan uslovima koje ”Kavat” pruža radnicima.

Načelnik Novog Travnika Refik Lendo je kazao da je ovo veliki dan za Novi Travnik i da su ponosni jer su bili partner od samog početka ovog projekta. Naglasio je da je ”Kavat” za 12 dana dobio građevinsku dozvolu, a da je firma za pet mjeseci završila sve radove i dobila upotrebnu dozvolu.

Ovo će nam biti primjer koji ćemo slijediti i sa svakim budućim partnerom koji želi ulagati u Novi Travnik“, rekao je Lendo.

Predstavnici švedske ambasade u BiH su poručili da će nastaviti raditi na promociji švedskih proizvoda u BiH, ali i otvaranju novih radnih mjesta putem tih proizvoda.

Premijer Novalić danas boravi u posjeti Novom Travniku gdje se prije otvaranja pogona ”Kavat” sastao s općinskim načelnikom Refikom Lendom i razgovarao o privredi na području te općine. Lendo se posebno pohvalio brzim izdavanjem dozvole za početak gradnje ”Kavata”.

Kavat AB Švedska je firma obuće koja postoji od 1945. godine. Na prostorima balkana pojavila se 2005. godine, u svojstvu kupca u raznim fabrikama. Firmu u Travniku otvorila je 2009. godine te uposlila 70 radnika.

Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena
Fena

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.