Višestruka hapšenja u Sarajevu zbog više krivičnih djela

Vijesti 27. okt 201711:13 > 11:24
N1

Sarajevska policija jučer je uhapsila nekoliko osoba zbog više krivičnih djela.

Naime, kako se navodi u policijskom izvještaju jučer su policijski službenici Druge PU lišili slobode B.A. rođenog 1988. godine, nastanjen u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 173. KZ F BiH (lakše tjelesne povrede) na štetu Ć.A. iz Sarajeva.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Isti dan u 20:40 sati na osnovu potrage Općinskog suda Orašje, policijski službenici V PU su pronašli i lišili slobode T.M. rođen 1971. godine, nastanjen u Zenici, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ FBiH (Krađa).

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Također, u policijskom izvještaju se navodi da su službenici V PU lišili slobode B.N. rođen 1969. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo).

Isti je dana 19.10.2017. godine u 10:10 sati u ulici Samira Ćatovića Kobre, općine Ilidža, uz prijetnju nožem izvršio navedeno krivično djelo nad uposlenikom u sportskoj kladionici “Formula”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.