Novi dan: Uživo smo u Barceloni

Vijesti 27. okt 201716:06 > 20:28
N1

Katalonija proglasila neovisnost, što i kako dalje izvještavamo uživo iz Barcelone. Gost Novog dana je doktor političkih nauka i stručnjak za geopolitiku i euroatlanske integracije Slaven Kovačević.

U Sarajevu danas sjednica Sabora Islamske zajednice, odnosno nastavak one koja je prekinuta 8. srpnja ove godine , nakon što ni poslije skoro šest sati nije usvojen dnevni red. Prema posljednjim informacijama, današnji dnevni red je usuglašen, no hoće li sve teći glatko i postoji li raskol u islamskoj zajednici BiH?

Nakon dva tjedna generalnog štrajka, brojnih pregovora, iz Vlade Kantona Sarajevo priopćeno kako je ispunjen i posljednji zahtjev zdravstvenih radnika u ovom kantonu te su pozvali zdravstvene radnike da okončaju štrajk. U ponedjeljak se očekuje izglasavanje i teksta kolektivnog ugovora. Za N1 govori predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika KS Edo Selimić.

I dalje u fokusu javnosti neemitiranje intervjua Sebije Izetbeogvić na BHRT-u. O tome , ali i drugim aktualnim temema kroz naslovnice dnenvih novina govori urednik BH Radija 1 Amir Sužanj.

Noćas počinje zimsko računjanje vremena, točnije u 3 sata kazaljke pomjeramo za sat unatrag. Mnogi se pitaju zašto sat, uslovno rečeno, ne ostavimo na miru, odnosno zašto ga svako malo mrdamo naprijed – nazad? odgovor ćemo saznati u Novom danu, ali i čuti savjete liječnika , odnosno da li i koliko to pomjeranje kazaljki na satu utiče na bioritam. S nama su klimatolog Željko Majstorović te dr. Edin Kulović, iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. 

U Sarajevu je u tijeku 6. međunarodni sportski simpozij “Simposar 2017”., koji je ponovno okupio sportske velikane Bosne i Hercegovine i zemalja regiije. Brojni paneli, promocije, ali i dodjela nagrada samo su dio onoga što čini ovogdišnji Simposar. S nama danas Sabahudin Topalbećirević, direktor Simposara, Ivica Tucak, izbornik vaterpolo reprezentacije RH, te sportski psiholog Ana Mirković. 

U sarajevskoj Skenderiji je inkluzivnom modnom revijom jučer počeo 4. Dječiji sajam, najveća zabava za mališane, koja će trajati još danas i sutra uz nastupe brojnih mališana, mnoštvo zabave, plesa, te kreativnih radionica . Uživo smo na sajmu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.