Detalji sastanka Dodika i ljekara iz Zvornika

Vijesti 27. okt 201717:30 > 19:14
N1

Ljekari Opšte bolnice Zvornik, koji već dvije sedmice protesuju zbog smjene direktora te ustanove, Milorada Drljevića, danas su bili na sastanku kod entitetskog predsjednika Milorada Dodika. Ljekari nakon sastanka ističu, kako je Dodik priznao, da je napravljena greška. No, nekog konkretnog riješenja opet nema.

“Ajde popijte kafu i razgulite”, rečenica po kojoj je javnost upamtila hirurga zvorničke bolnice, i vođu pobune Zorana Komljenovića, na sastanku sa Miloradom Dodikom ipak se nije ponovila.

“Vjerovatno vas interesuje da li nam je rekao tu čuvenu rečenicu ‘popijte kafu i svako na svoju stranu’. Nije. Strpljivo nas je salušao i uvažio sve naše argumente. On, čovjek nije imao mnogo informacija, a prijeke je naravi vjerovatno kao i mi donio odluku preko koljena, rekao da je počinjena greška. (A šta je greška?) Neću ja da vam objašnjavam, sve vi znate.”, otkrivaGoran Bjeković, ortoped u zvorničkoj bolnici.

Bez objašnjenja doktora Bjekovića, ali sa porukom da – sad tek neće biti odluka donesenih preko koljena, završen je sastanak koji je bio zatvoren za javnost.

“Da je to bilo toliko javno, zovnu bi vas predsjednik, pa bi vi to snimali. On je nama dao mapu puta i predložio da se vratimo na svoja radna mjesta. I dalje smo jako zabrinuti za stanje u bolnici jer je anarhično, haotično. Ja sam pokazao hrabrost i ne bojim se, ali mnogi radnici se boje”, kaže Zoran Komljenović, hirurg bolnice u Zvorniku.

Tako je nakon sastanka u Palati riješeno da će se problemi rješavati – i to u hodu, da se kolektivne ostavke doktora ne povlače, a o nastavaku štrajka će se tek dogovarati.

No, u Palatu je pored ministara zdravlja Dragana Bogdanića stigao i načelnik Zvornika Zoran Stevanović.

“(Gđine Stevanović u kojem ste svojstvu, medijatora ili strane u postupku?) Nisam ja nikakva strana u postupku, ja sam neko ko je zabrinut za trenutno stanje u svom gradu”, ističe Zoran Stevanović, načelnik Zvornika.

Stevanović nije srećan što se doktori okupljaju i što loše poruke odlaze iz Zvornika. Demantuje, ipak, da u svemu ima i ličnog sukoba unutar SNSD-a, i to sa partijskim vrhom. Objašnjava dodatno svoj raniji stav.

“Ako predsjednik smatra da činim štetu partiji kojoj pripadam, i u koju sam ugradio dio svog života i karijere, ukoliko smatra da predstavljam štetu, ja ću se povući , a ne da mijenjam dresove preko noći”, poručuje Stevanović.

Vlada Republike Srpske razriješila je 12. oktobra Milorada Drljevića funkcije direktora Opšte bolnice Zvornik, a za vršioca dužnosti imenovala Jovana Okuku. Glavni je to razlog zašto već dvije sedmice grupa zvorničkih ljekara održava proteste upozorenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.