Vrijeme danas: Na planinama snijeg

Vijesti 29. okt 201708:19 > 08:21
Anadolija

Jutros je u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini je umjerena naoblaka. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima i magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Bugojno i Livno -1; Ivan Sedlo 1; Jajce i Sarajevo 2; Tuzla 4; Mostar i Sanski Most 5; Doboj, Trebinje i Prijedor 6; Bijeljina 7; Gradačac 8; Banja Luka i Neum 10; Bihać 14°C.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti i magle. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jače naoblačenje sa sjevera od poslijepodnevnih sati prema kraju dana će usloviti kišu u Bosni i sjevernom dijelu Hercegovine. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Vjetar većinom umjerene jačine, u Bosni i sa jakim udarima, jugozapadnog smjera. Sa dolaskom padavina, od poslijepodnevnih sati, vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.