Velika policijska akcija u nekoliko bh. gradova

Vijesti 30. okt 201707:50 > 07:52
MUP ZDK

U okviru operativne akcije "MREŽA I", policijski timovi Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona vrše pretrese na 24 lokacije.

Rano jutros, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, započeti su istovremeni pretresi na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice, dok se u isto vrijeme vrše pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jednoj na području općine Travnik i jednoj lokaciji u Kaknju.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “MREŽA I”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje lica koja su djelovala organizaovano koja se sumnjiči za vršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Ova akcija predstavlja nastavak akcije “MREŽA”, koja je sprovedena u mjesecu maju 2016. godine, u okviru koje je tada izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Aktivnosti u okviru akcije “MREŽA I” se poduzimaju u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, a ostvarena je i odlična saradnja sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, te Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.