Cvijanović: Ne želim da se dramatizuju stvari

Vijesti 30. okt 201708:03 > 08:03
N1

Govoreći o dešavanjima u Opštoj bolnici Zvornik, premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla da se Vlada RS nije oglašavala tim povodom zato što je stav jasan - Vlada RS je iskoristila svoje pravo da nekoga imenuje.

“Možda je pogriješila, ali to nije tema razgovora ovdje. Nismo htjeli da se oglašavamo i zato što ne mislim da se to rješava na način da neko izađe na trotoar i kaže da neće da ode”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da joj se ne dopada pojava da ljudi na pozicijama, kada dođe vrijeme da sa njih odu, nastupaju kao da su “privatizovali” tu poziciju, kao da su za nju “rođeni”.

Premijerka RS je naglasila da odgovornost za imenovanja snosi onaj ko je vlasnik i onaj ko upravlja tom institucijom, a upravlja zato što je vlasnik odlučio da ga tamo postavi.

S druge strane, kaže ona, razumije i ljude koji su zaposleni u tim institucijama da pokazuju svoju zabrinutost, imaju svoje želje i aspiracije, mada nemaju ulogu u samom procesu imenovanja.

“To su onda tereti koje nosi Vlada ako je donijela pogrešnu odluku. To nisu stvari koje se rješavaju na bilo kojem trotoaru, pločniku ili bilo gdje, nego razgovorom, ukazivanjem…”, rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da su sva imenovanja gdje su imenovani vršioci dužnosti privremena rješenja.

“Ne želim da se dramatizuju stvari, nema tu mjesta za dramatizaciju. Zbog čega je sva javnost usmjerena na to da li je otišao neki direktor? Ne mislim da to uopšte treba da bude tema. Naša tema je kako popraviti stvari u zdravstvu”, rekla je Cvijanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.