Vremenska prognoza do kraja sedmice

Vijesti 30. okt 201710:15 > 10:25
N1

Objavljena je vremenska prognoza za predstojeću sedmicu, a kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas velika promjena. Naime, kako piše u saopćenju, temperature zraka bit će niske, a očekuju nas i prvi ovogodišnji jutarnji minusi u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

U utorak u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano. Jutro i veći dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili sumaglicom. Vjetar u Bosni slab promjenjivog smjera, a u Hercegovini prije podne umjerena, a poslije podne slaba bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 13 do 18 °C.

U srijedu pretežno sunčano. Jutro i veći dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 14 do 18 °C.

U četvrtak jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 13 do 19 °C.

U petak prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 13 do 19 °C, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.