Sadler o N1 televiziji: Mi ne krijemo ništa

Vijesti 30. okt 201718:46 > 19:05
N1

Na današnji datum 2014. N1 televizija počela je emitirati program u tri regionalna centra, u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu s ciljem da pruži vijesti za korak dalje i bude drugačija od drugih.

N1 televizija iz dana u dan osvaja povjerenje gledatelja, čemu u prilog ide i statistika o gledanosti. N1 je regionalni partner CNN-a za Balkan, a gost emisije Dan uživo bio je Brent Sadler direktor uredničkog kolegija N1.

Možemo li se skupa osvrnuti na prethodne tri godine. Jesu li ostvareni zacrtani ciljevi?

Moramo se vratiti mnogo dalje od tri godine. Počeli smo od nule, a to je bilo prije četiri godine. Na početku projekta bile su samo tri osobe. Nismo imali studija, osoblja, tehnike… Krenuti sa tim, a da budemo danas vodeći proizvođači profesionalnih vijesti je ono na što sam ponosan“, izjavio je Sadler.

Sadler se prisjetio kada je izvještavao za CNN iz opkoljenog Sarajeva.

Tokom četiri godine opsade, kada smo izvještavali Christiane Amanpour i ja, nismo mogli zamisliti da bi mogli razgovarati s vama u centru Sarajeva 2017. godine. To nisam mogao zamisliti tokom ratnih godina. Izuzetno sam ponosan šta smo ostvarili, ne samo ovdje, već i u cijelom regionu. Ponosan sam na sve novinare i sve ljude koji se svaki dan pojavljuju na poslu i na ekranu“, kazao je Sadler.

Šta je ono što N1 televiziju čini tako uspješnom?

Ideja, osim same platforme, televizije i interneta je da se stvore visoki standardi međunarodnog novinarstva i da se donesu u centar Zapadnog Balkana. Okupiti novinare i tehnički dio te na moderan i brz način donositi provjerene vijesti je itekako bitno za naš proizvod i to je ključni dio našeg rada“, izjavio je direktor uredničkog kolegija N1.

Sadler je istakao da N1 televizija svakodnevno nastoji biti najbolja.

Nije sve moguće uraditi najbolje na svijetu. Ako napravimo grešku trebamo je priznati i izviniti se. Mi ne krijemo ništa“, dodao je on.

Sadler ističe da je cilj N1 održati visoke standarde i to je na prvom mjestu.

Naše vijesti i platforme pomažu interesu medija koji su slobodni, odgovornosti prema društvu i dobrog upravljanja. Želimo omogućiti svima koji imaju nešto za reći da i kažu. To je bitno za mene i za sve koji stoje iza N1. Mi smo otvoreni za sve strane. To nije fantazija“, poručio je Brent Sadler.

Sadler se prijestio svojih početaka, prije 30 godina te uporedio današnje novinarstvo sa onim od prije tri decenije. Također, govorio je i o lažnim vijestima, utjecaju društvenih mreža, o američkim medijima nakon dolaska Trumpa na mjesto predsjednika SAD-a i slobodi medija u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.