Cvijanović komentarisala referendum i kritikovala strance

Vijesti 31. okt 201713:33 > 13:40
N1

Klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, Socijalističke partije i SDS-K podnijeli su Narodnoj skupštini RS-a zahtjev za zakazivanje posebne sjednice na kojoj bi se stavila van snage odluka o referendumu u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH. Komentarisala je to danas premijerka Željka Cvijanović.

“Moj stav je da dok se god ne postigne potpuni konsenzus ne treba ići u to pitanje. Vjerujem da ćemo imati konsenzus. To što SDS, PDP i NDP ne smiju da budu dio priče, jer su preuzeli obaveze u Sarajevu i međunarodnim centrima to je druga stvar. Ali sam sigurna da sve i jedan građanin RS ima ogromno nezadovoljstvo radom tih institucija”, kazala je Cvijanović.

Bazično nezadovoljstvo se temelji na činjenici na koji način se provodila strategija za ratne zločine.

“To nezadovoljstvo ne možete da odnesete rukom, hoćete li ili nećete da organizujete referendum. Ono je tu u polovini države, očigledno je da se morate na ozbiljan način pozabaviti tim pitanjem”, izjavila je premijerka RS.

“Imate strance i amabasade koji brane sve one devijacije u našem pravosuđu, koje ne bi branili u svojim državama. Dakle oni su najobičniji licemjeri. Vi promovišete priču koji nikada ne bi dozvolili u svojim zemljama. Oni promovišu i brane pogrešan projekat i ne razumiju šta mi hoćemo da kažemo, da se pravosuđe mora popraviti”, rekla je Cvijanović novinarima.

“Ne da bude poligon gdje će stranci jačati mišiće – jer time kao branimo BiH. Ne brane, samo je urušavaju. Što ja kažem, oni to ne vole da čuju – referenduma će biti kada bude konsenzusa. Ne robujemo rokovima. Znate, tu ima neka opozicija, oni nešto tik-tak – pa glumataju, neka odbrojavaju druge stvari. Ako bude potrebe – bit će ga”, poručila je Željka Cvijanović.

Ona je izjavu dala u Brodu, gdje je potpisan Protokol o saradnji na realizaciji projekta “Snabdijevanje prirodnim gasom krajnjeg kupca – Rafinerija nafte Brod”. Posjetu je iskoristila i za sastanak sa načelnikom opštine Brod i opštinskom administracijom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.