Obustava saobraćaja u tunelu na autoputu kod Sarajeva

Vijesti 01. nov 201708:17 > 08:23
Morguefile / Ilustracija

Frekvencija vozila ovoga jutra pojačana je u gradskim centrima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog redovnog održavanja tunela „Vukov gaj“ i „Oštrik“ na autoputu A-1, večeras od 23 do 02 sata bit će zatvorena dionica Butila-Sarajevo sjever, a od 02 do 05 sati Sarajevo sjever-Butila. Obustava saobraćaja aktuelna je na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale), gdje se izvode radovi u tunelu Kalovita Brda. U funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini.

”Zbog radova na asfaltiranju regionalnog puta R-445 Semizovac-Ilijaš u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta Malešići), do sutra do 20 sati, na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac.

Usporeno je saobraćanje na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena signalizacija. Izdvajamo magistralni put M-17 u Konjicu i kod mjesta Drivuša, magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Povodom vjerskog praznika „Svi Sveti“, danas se obustavlja saobraćaj na magistralnim putevima M-14.1 u Odžaku (07-20 sati) i M-14.2 Orašje-Šamac (Donja Mahala „Šibovača“, 07-19 sati). Za vrijeme obustava, vozila će biti preusmjerena lokalnim saobraćajnicama. Na graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta”, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.