MUP RS o originalu Dejtonskog sporazuma: Kako je pronađen

Vijesti 01. nov 201710:04 > 10:13
MUP RS

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a 31. oktobra 2017. godine su slobode lišili lice inicijala Ž.K. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Trgovina uticajem“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ iz člana 32, saopšteno je danas iz MUP-a RS.

Lice Ž.K. (ranije je objavljeno da se radi o Željku Kuntošu) se sumnjiči da je, nakon što je došlo u posjed originalnog teksta „Dejtonskog mirovnog sporazuma“ napisanog na engleskom jeziku, tokom 2017. godine, isti nudio na prodaju u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lice je istog dana uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno u Posebno odjeljenje tužilaštva RS za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci.

Kako je nezvanično saznala Federalna novinska agencija jutros, Željko Kuntoš je originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma, na engleskom jeziku, pokušao da proda za 100.000 KM

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.