Pojačan promet vozila na graničnim prelazima na sjeveru BiH

Vijesti 01. nov 201716:29 > 16:30
N1

Zbog redovnog održavanja tunela "Vukov gaj" i "Oštrik" na autoputu A-1, večeras od 23 do 02 sata bit će zatvorena dionica Butila-Sarajevo sjever, a od 02 do 05 sati dionica Sarajevo sjever-Butila.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na asfaltiranju regionalnog puta R-445 Semizovac-Ilijaš u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta Malešići), do sutra do 20 sati na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave vozila saobraćaju alternativnim pravcem.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi M-14.1 Odžak-Vukosavlje, M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i regionalni putevi: R-469 Živinice-Međaš, R-444 Podlugovi-Breza-Vareš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Povodom vjerskog praznika “Svi sveti”, danas je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima M-14.1 u Odžaku (07-20 sati) i M-14.2 Orašje-Bosanski Šamac (Donja Mahala „Šibovača“, 07-19 sati). Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju lokalnim saobraćajnicama.

Promet vozila pojačan je na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Orašje, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, a zadržavanja su u intervalima od 45 do 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.