Gutić: Izetbegović nije bila zadovoljna nekim odgovorima

Vijesti 06. nov 201718:13 > 18:23
N1

Novinar portala Žurnal. info i nekadašnji urednik i voditelj na BHT-u Amarildo Gutić govorio je u Danu uživo na N1 o intervjuu direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajeva Sebije Izetbegović za BHT. Kako je naveo Gutić, Izetbegović nije bila zadovoljna nekim odgovorima i da je tražila da se promijene.

“Meni je žao što je fokus javnosti u cijeloj situaciji skrenut sa onoga što je govorila direktorica KCUS-a, onoga što je rekla netačno, manipulativno ili neki drugi način. Kao javni servis moraš govoriti prije svega istinu, ako je bilo tehničkih problema u šta malo manje vjerujem, nekih drugih pritisaka od strane Izetbegović, to se moralo na kraju reći. Profesorica nije bila zadovoljna nekim svojim odgovorima i da je tražila da ih promijeni, doradi, da se dosnimi i da se neki dijelovi sadržaja izbace”, kazao je Gutić.

On je naveo da političari žele kontrolu nad javnim servisima, a istovremeno ne žele da usvoje zakonske odredbe koje će omogućiti tim emiterima da rade.

“Dvostruki moral i licemjerstvo naših političara ogleda u druim segmentima tako i po pitanju javnih servisa. Da ne bude zabune, nema tamo samo pokušaja uticaja SDA, ima tu i drugih stranaka. Imamo tamo i čuvare HDZ-a koji su u stanju izbaciti prilog iz Dnevnika ako ne odgovara politici HDZ-a, da se ne misli u ovom slučaju smao na uticaj SDA. Sagovornik može napraviti lapsus i zamoliti da se to ispravi, to je neka druga priča. Ovdje očito nije bilo to. Na portalu Žurnal.info mogu se saznati brojni detalji o ovome i radu direktorice Izetbegović”, naveo je Gutić.